Hier kunt u tips vinden over auto spuiten, kleine reparaties aan de autolak en onderhoud van de autolak. Autospuiten vergt veel geduld en oefening om het gewenst resultaat te bereiken.

Meeste autoeigenaren vergeten dat de autolak een veel belangrijkere rol hebben dan verfraaing van de auto, namelijk bescherming. Als men de autolak goed onderhoudt zal autospuiten niet nodig zijn.

auto spuiten slechte autolak

Autospuiterij of zelf auto spuiten

Wanneer de schade aan de autolak dusdanig dat autospuiten de enige optie is, komt men voor de beslissing te staan ga ik opzoek naar een autospuiterij of dat je zelf de autolakschade gaat herstellen. Bij diverse winkels kun je allerlei spuitbussen en lakstiften kopen, waardoor het lijkt dat je eenvoudig zelf kunt auto spuiten. Als je niet heel kritisch bent en 2x per jaar de autolakschade opnieuw wilt bijwerken, dan mag je het gerust zelf proberen. Mijn advies is om eerst een autospuiterij in de buurt te zoeken om advies te vragen. Soms vallen de kosten reuze mee.

Velgen spuiten

Je kunt de velgen van je banden ook spuiten. Ook dit is een klus waar je ervaring voor moet hebben. Het kan echter wel de moeite waard zijn. Gekleurde velgen zorgen er wel voor dat j eopvalt.